Soprană născută în Arad, câștigătoarea „Operalia”

Arădeancă, laureată a celui mai important concurs de canto din lume, patronat de Placido Domingo.

Cel mai ​important concurs de canto din lume, „Operalia”, organizat de către Placido Domingo, a fost câștigat de soprana Adela Zaharia, în vârstă de 29 de ani și originară din Arad, alături de tenorul sudafrican Levy Sekgapane. Desfășurat anul acesta la Astana, Kazahstan, pe 29 iulie, concursul internațional de canto a fost înființat în anul 1993 de către unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, tenorul Placido Domingo.

Câștigând prestigiosul titlu, Adela Zaharia le-a urmat celorlalți doi artiști români laureați ai acestui concurs – Ștefan Pop (2010) și Ioan Hotea (2015). Pe lângă prestigiosul titlu obținut, aceasta a mai obținut și premiul în sumă de 30.000 de dolari. De asemenea, artista s-a calificat și în finala secțiunii „Zarzurela”, unde a obținut premiul „Pepita Embil”, în valoare de 10.000 de dolari.

Printre altele, artista originară din orașul nostru a câștigat, în 2012, și Marele Premiu al Concursului Internațional „Haricleea Darclee” de la Brăila, organizat de marea soprană Mariana Nicolesco. De menționat și faptul că din 2012 până în 2014, aceasta a făcut parte din colectivul artistic al Operei Comice din Berlin, iar din 2015, aceasta este solistă în cadrul Deutsche Oper am Rhein din orașele germane Düsseldorf și Duisburg (Nordrhein-Westfalen).


Tânăra soprană, născută în Arad şi absolventă a Liceului de Artă Sabin Drăgoi, a studiat canto şi pian la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în timpul studiilor debutând pe scena Operei Nationale Cluj-Napoca cu Gilda (Rigoletto, Giuseppe Verdi).

Lasă un răspuns