Crăciun în liniște la Săvîrșin

An fără colinde pe Domeniul Regal din Săvîrșin, dată fiind perioada de 40 de zile de Mare Doliu, pricinuit de plecarea M.S. Regelui Mihai I între cei drepți.

Totuși, Dubașii din Săvîrșin, care încă din 2001 le-au fost alături membrilor Familiei Regale, au fost primiți în curtea cu fîntînă a domeniului. Nu pentru a colinda, ci pentru a ține un moment de reculegere în memoria Majestății Sale Defuncte și pentru a li se mulțumi că în tot acest timp au fost alături Familiei.

După momentul în care Majestatea Sa Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei, le-a mulțumit săvîrșinenilor că le sunt întotdeauna alături, în momente plăcute și triste deopotrivă, dubașii au intonat „Hristos a înviat din morţi”, de acolo plecînd la colindat în sat.

Au fost prezenți, din Familia Regală, Majestatea Sa Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei, ASR Principele Consort al României, ASR Principesa Elena a României, ASR Principesa Sofia a României, ASR Principesa Maria a României, dar și Irina Walker, cea de-a treia fiică a Regelui, căreia i-a fost retras titlul de Principesă în 2013. Alături de Altețele Lor Regale, primarul comunei Săvîrșin – Ioan Vodicean, reprezentanți ai mass-mediei locale și naționale și câteva zeci de săvîrșineni veniți să aprindă o lumînare la poarta Castelului.

Săvîrșin, 24 decembrie 2017

Galeria foto completă este disponibilă pe Flickr.

Foto: Eugen Rogojan
Ioan Vodicean, primarul comunei, alături de dubașii din localitate | Foto: Eugen Rogojan
Dubașii, în drum spre Domeniul Regal Săvârșin | Foto: Eugen Rogojan
La intrarea pe Domeniul Regal | Foto: Eugen Rogojan
Au aprins cîte o candelă în memoria Regelui | Foto: Eugen Rogojan
Altețele Lor Regale, intrând în curtea cu fîntînă | Foto: Eugen Rogojan
M.S. Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei, alături de dubași | Foto: Eugen Rogojan
Majestatea Sa Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei | Foto: Eugen Rogojan
Intrarea în Domeniul Regal de la Săvârșin este străjuită de coroane, jerbe și candele depuse în memoria MSD Regelui Mihai I | Foto: Eugen Rogojan

2 Replies to “Crăciun în liniște la Săvîrșin”

  1. ASR Principele Consort e Duda?

  2. Alteța Sa Regală. Haha..

Lasă un răspuns