Cetatea vs. Bastionul

Seria de conferințe legate de arhitectură, amenajare a spațiului privat sau a celui public, continuă la ABC, sub „bagheta” celor de la CitiZenit. Pe doi martie; săptămâna viitoare, miercuri, mai exact; ne vom putea întâlni cu Marius Miclăuş, arhitectul ce a condus proiectul de reabilitare a Bastionului Theresia din Timişoara, și cu Amalia Ignuță, arhitectă din Arad, ce a realizat un plan de reconversie a Cetății de pe Mureș. Discuția va avea loc, așa cum am spus, la ABC (Piața Avram Iancu, nr. 16), miercuri, pe 2 martie, începând cu ora 19, iar intrarea este gratuită.


2793 de zile. Atât s-a lucrat la proiectul de reabilitare a Bastionului Theresia din Timișoara. O echipă formată din 46 de profesioniști din diverse domenii (artă, arhitectură, instalaţii, restaurare, sociologie) au căutat soluții pentru un raport optim al spațiului public cu monumentul istoric.

La întâlnirea din această seară, Marius Miclăuş, coordonatorul proiectului de reabilitare a Bastionului Theresia, vine să ne povestească ce a însemnat efortul de a lucra la acest proiect şi, mai apoi, împreună cu Amalia Ignuţa, ne va provoca la o discuţie despre câteva din oportunităţile şi provocările unui posibil proiect de reabilitarea a Cetăţii Aradului.

Dacă merge totul bine, ne vedem acolo! 🙂

Lasă un răspuns