fARAD 3 – noutăți ale ediției

Atențiune, atențiune. Mare anunț, mare. Se va întâmpla la Arad între 6 și 9 octombrie, anul curent, Festivalul de Film Documentar fARAD, ediția cu numărul trei.

La fel ca în edițiile precedente, filmele vor fi bune, atmosfera plăcută și oamenii vor fi faini. Nu am fi putut, însă, merge mai departe fără să aducem ceva nou, prin care să le facem o bucurie și producătorilor de film documentar, nu doar iubitorilor acestui gen. Așadar, ediția cu numărul 3 aduce cu ea și Laborator fARAD! Selecția ediției va fi anunțat la începutul lunii septembrie, însă până atunci, haideți să povestim puțin despre noutatea ediției.

Laborator fARAD este un laborator creativ unic, destinat profesioniștilor filmului documentar, constituit dintr-un atelier practic concentrat pe relația dintre componenta tehnică și cea artistică în documentarul creativ de cinema. Tema Laboratorului va fi „Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă”, având ca trainer pe Dana Bunescu. Cealaltă parte a Laboratorului va fi constituită de seminarii cu invitații speciali ai festivalului, pe proiectele în dezvoltare ale participanților.

header-3

În acest fel, fARAD devine și un laborator ce facilitează accesul noii generații de documentariști la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel. Participanții selecționați de un grup format din board-ul festivalului fARAD și mentorii invitați la ateliere vor fi expuși nu doar la informații de ordin tehnic sau formal, dar și la o întreagă rețea de sprijin profesional și mentorat continuu.

Laboratorul se va derula pe întreg parcursul celor patru zile de festival, cu trei ore dimineața, dedicate sunetului – atelier practic cu Dana Bunescu (10.00 – 13.00) și trei ore după prânz, dedicate proiectelor în dezvoltare (14.00 – 17.00) – sesiuni de feedback creativ pe proiecte, din partea invitaților speciali ai festivalului.

Cei interesaţi sunt rugați să se înscrie trimițând formularul de înscriere și materialele precizate la adresa laborator@farad.ro până la data de 12 septembrie 2016, inclusiv.

Despre temele abordate în cadrul Laboratorului, despre cum aplici pentru Laborator și de ce anume ai nevoie, dar și alte informații despre Laborator și fARAD3, pe www.farad.ro

//Dana Bunescu
Absolventă UNATC, Dana Bunescu este principalul monteur al noului val din cinematografia românească. Pe lângă filme de ficțiune, Dana Bunescu este pasionată și de montajul de film documentar și producția, montajul și design-ul de sunet. Notabile în acest sens sunt creditele sale pentru Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu și Things We Said Today (în lucru) — ambele de Andrei Ujică, precum și documentarul filmat în stil cinéma vérité de Laura Căpățână, Aici… adică acolo, câștigător la TIFF 2013.

//fARAD
Început în 2014 de către Romanian Film Initiative/Asociația Film ETC. și produs în parteneriat cu 111Film, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, fARAD-ul o are pe Mona Nicoară ca director artistic.

Lasă un răspuns