Ferma. Auăleu@TEBA

Anul trecut, la finele lui august, invitat fiind în T4T, festivalul de teatru pentru tineri de la Timișoara, am scris despre cei de la Auăleu Teatru și-a lor piesă Ferma Animalelor, adaptare după textul lui Orwell. Atunci ziceam că e o Fermă a Animalelor puțin mai altfel decât cea pe care-o știam eu din cartea lui Orwell. O adaptare mișto rău de tot! Și cu speranța că mulți nu m-ați crezut și că vreți să trageți voi singuri o concluzie după ce vedeți piesa, vă aduc la cunoștință faptul că pe 24 iulie, începând cu ora 20:00, la Hala Teba din Piața Olimp, se va-ntâmpla mare eveniment, mare.

Auăleu Teatru, independenți timișoreni, trec Mureșul și-ajung în Arad, pentru a-și juca ineditul spectacol Ferma Animalelor. Înscenat de Ovidiu Mihăiță, jucat de Christine Cizmaș, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racotă și Ovidiu Mihăiță, spectacolul e o incredibilă radiografie a societății actuale.

Christine Cizmas, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolța și Ovidiu Mihaiță își cer scuze în fața porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum și în fața tuturor celorlate viețuitoare și dobitoace fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească. Vă rugăm să înțelegeți că unele dobitoace din regnul uman nu ar putea accepta o asemenea poveste și s-ar supăra, ne-ar bate, ne-ar amenda sau cine știe ce altă grozăvie, așa că, vă rugăm să ne înțelegeți, nu e vorba de voi, e vorba de noi, dar cu toate că am trecut din totalitarism în democrație prin sângele unei revoluții, încă suntem nevoiți să umblăm cu măști.

În cazul în care nu sunteți încă sută la sută convinși că Auăleu e unul dintre cele mai bune colective teatrale independente de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice, mergeți să-i vedeți la Teba. Intrarea e liberă, dar eu propun să vă grăbiți s-ajungeți. Eventual mergeți cu o zi înainte, puneți cortul în față și așteptați. C-o fi aglomerare, vin actori mari.

Lasă un răspuns