FITN5, începând de mâine!

Debutează mâine Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad, ediția cu numărul cinci. Festivalul se va desfășura în perioada 6-14 mai 2017, în cele două săli ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în Club Flex, dar și pe platoul din fața Primăriei municipiului.

A cincea ediție marchează un mic „jubileu de interior”, după cu Claudiu Groza, selecționerul FITN spune, având invitate 23 de spectacole din țară și din Polonia. Multe dintre piese sunt deja „cu casa închisă”, toate biletele fiind vândute. Nume mari ale teatrului românesc vor fi prezente între 6 și 14 mai la Arad, printre aceștia numărându-se Marcel Iureș, Florin Piersic Jr., Șerban Pavlu sau regizorul Alexandru Dabija.

Workshop-ul de afișe de teatru coordonat de artistul plastic Laurian Popa este o noutate a festivalului, aducându-i în clădirea teatrului pe elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad și pe studenții Facultății de Design a UAV. Obiectivul atelierului este parcurgerea etapelor creației unui afiș de teatru contemporan, de la idee la transpunere, aceasta din urmă însemnând orice tip de exprimare plastică – de la desen, colaj, tehnici mixte, la fotografie și prelucrare digitală. Afișele rezultate în urma workshopului, vor fi printate în dimenisuni A4 și A2, urmând a fi expuse ulterior.

Mai multe despre festival puteți citi aici, iar programul îl puteți consulta aici.

Christian Caimacan (Selecționer Euromarionete), Bogdan Costea (Manager TCIS), Claudiu Groza (Selecționer FITN)

Lasă un răspuns