Hoții și artiștii, la Arad.

S-au furat în ultima vreme plăci comemorative din bronz, elemente decorative de pe mormintele din cele două mari cimitire ale orașului, iar de ceva vreme se fură cuprul de pe fațada Galeriei de Artă Alfa. „Hoții și artiștii”, din păcate nu este titlul unei piese de teatru sau a unui joc, adaptare după „Hoții și vardiștii”, ci o realitate tristă a orașului în care trăim.

Aflată la o aruncătură de băț de Palatul Administrativ, adică inima orașului, să-i zicem așa, Galeria de Artă Alfa a fost ciuntită în ultimele două săptămâni, de aici fiind furate decorațiunile de cupru de pe fațadă. Inimaginabil cu nimeni nu i-a auzit pe hoți în timp ce luau cuprul de pe fațadă, de la o înălțime de peste doi metri. Inimaginabil cum nimeni nu i-a văzut pe hoți, având în vedere că pe bulevard, de seara până dimineața, patrulează continuu mașini ale Poliției și Jandarmeriei.

Dumitru Șerban, președintele filialei arădene a Uniunii Artiștilor Plastici, e deznădăjduit. Le-au spart și atelierele de la Pădurice, de unde au furat materiale de lucru. „Operele de artă nu i-au interesat”. Acolo au camere de luat vederi, la „Alfa” nu. Au venit polițiștii, au constatat că s-a furat, au venit și a doua zi, au constatat din nou. „Rămânem cu sesizările și constatările”, spune domnul Șerban, dezamăgit de ce se întâmplă.

 

Întreaga poveste a hoților arădeni ce și-au întors privirea spre artă o puteți citi pe Aradon.ro și în Jurnal Arădean de joi, 15 iunie 2017.

Lasă un răspuns