O arădeancă, prima româncă pe vârful Manaslu (8.163m)

Mădălina (Ina) Condrea este prima româncă ce a reușit să cucerească Vârful Manaslu din masivul Gurkha, Munții Himalaya, înalt de 8.163 metri. Aceasta a atins vârful pe 25 septembrie, la 4:15 ora României.

Foto@Ina Condrea

O arădeancă ce locuiește de mai bine de un deceniu în Elveția, la Zürich, a reușit să atingă o performanță în premieră pentru o femeie născută în România. Tânăra, absolventă a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad, a reușit să ajungă pe al optulea cel mai înalt vârf al lumii, vârful Manaslu din partea nepaleză a munților Himalaya, acolo unde nicio româncă nu a mai ajuns.

Dimineață la 8.000 de metri
Alpinista originară din Arad a ajuns pe vârful înalt de 8.163 metri peste nivelul mării luni, 25 septembrie 2017, la ora 7:30 AM, ora locală din Nepal (4:15 AM ora României). Tot pe 25 septembrie, cu câteva ore după Ina Condrea, a ajuns pe vârful Manaslu și Aparna Kumar, prima femeie din India care a ajuns pe acest vârf.

Românca a urcat pe Manaslu prin intermediul companiei Ticino Treks, șerpaș fiindu-i Mingma Dukpa. Aceasta, însă, a „împărțit” logistica din Base Camp cu cei de la Satori Adventures, alături de un grup de alți nouă alpiniști, din Italia, India, Franța și Israel, care a ajuns pe vârf la două zile după ea. Reușita ei vine în aceeași zi în care alpinistul britanic Philip H., în vârstă de 46 de ani, a decedat în Camp 3, la 6.800 de metri, în drumul spre același vârf.

Intră pe aradon.ro pentru a citi întregul articol!

Foto@Ina Condrea

Lasă un răspuns