PARTICLES, ediția a II-a // CitiZenit

Orașul Arad își schimbă numele, înfățișarea și mai ales atmosfera! A mai rămas o săptămână până când Aradul se va transforma în Particles City! Între 24 și 26 iunie va avea loc a doua ediție a festivalului Particles – festival independent de muzică, artă şi cultură contemporană!

Transformarea a început deja, iar valul de regenerare urbană a fost declanșat. Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul Biletmaster: www.bit.ly/BileteParticles, sau de la Teba, Piaţa Olimp (între orele 17-21), Atrium Mall și KF. Brățările care vor asigura accesul la festival se vor revendica de la Teba, începând cu data de 23 iunie. Toate detaliile se pot găsi pe site-ul organizatorilor: www.citizenit.ro/particles-festival/editia-a-ii-a/.

Poster general1Rețeta festivalului este aceeași ca la prima ediție, însă ingredientele sunt mai numeroase și mai exotice. La Particles, toţi participanţii festivalului, publicul şi invitaţii deopotrivă, sunt provocaţi să pătrundă împreună într-un laborator interactiv şi interdisciplinar, unde se întâlnesc toate artele pentru a da naştere unui fenomen de efervescenţă culturală. Bineînțeles, toate acestea se vor întâmpla în locații inedite, spații refuncționalizate sau neutilizate la potențialul lor maxim. Harta Particles City seamănă cu harta Aradului, însă este mai colorată, mai dinamică și mai vie. Teba, Splaiul Mureșului, Pontonul Constructorul, Uzina de Apă, Turnul de apă, Activ Club, Atrium Mall, Peretele Astra (vizavi de Atrium Mall), Tramvaiul nr. 3 sau Sinagoga Neologă sunt punctele de reper pe harta Particles. Aceste zece locații constituie un itinerariu de explorare a culturii contemporane, care aduce artele împreună şi elimină graniţele dintre ele. 

Despre ce înseamnă festivalul Particles pentru orașul Arad am povestit mult, în calitate de organizatori, însă la a doua ediție așteptăm să descoperim împreună ce înseamnă festivalul pentru comunitatea coagulată pe parcursul ultimului an. Printre highlight-urile de anul acesta se numără atât formații precum headlinerii Sofa Surfers, Grimus, Baba Dochia sau Temple Invisible, care vor concerta în aer liber pe Splaiul Mureșului vinerea și sâmbăta viitoare, cât și artiștii londonezi Dale Grimshaw și Mr. Cenz care vor pune pe tapet și pe pereți street art-ul și în Arad, sau coregrafa şi dansatoarea Noam Eidelman, care va pune în mișcare arădenii ca niciodată până acum, la workshopul de dans Gaga People. Pentru Gaga People Workshop, dar și pentru întregul festival, am pregătit un mic teaser, cât să ne deschidem apetitul pentru multitudinea de experiențe pe care le oferă PARTICLES – Intermedia Lab and Music Festival.

Joi, 23 iunie, avem Film pe Mureș, la Pontonul Constructorul, unde filmul Mr. Gaga, proaspăt ieșit din selecția de la TIFF de anul acesta, vine să ne energizeze, să ne danseze și să ne facă poftă de dansat, dar mai ales să arate cu ce se mânâncă acest curent pe care l-a inițiat în dansul contemporan: Gaga. Selecția de filme nu se oprește aici, deoarece am mai pregătit încă două lungmetraje româneşti în premieră în Arad, selecții de scurtmetraje româneşti și chiar un workshop de film, sub tutela regizorului Nap Toader.

Particulele nu se opresc aici, alte și alte particule s-au coagulat din tot felul de domenii, de la arta artă contemporană la fotografie, teatru, arhitectură şi design, respectiv din toate domeniile care au capacitatea de a ne schimba puțin percepția asupra lumii și asupra spațiului în care trăim. De aceea, vă invităm să aruncați o privire mai jos peste programul complet, pe care l-am preparat în laboratorul Particles, l-am lăsat să crească, să atragă alte elemente, iar acum suntem gata să dăm drumul acceleratorului de particule! Vă așteptăm cu nerăbdare, entuziasm și drag, weekendul următor, să declanșăm explozia de particule care va cuprinde Aradul!

 Program Particles
 
Programul complet:
MUZICĂ
Teba (Splaiul Mureşului) – concerte în aer liber
• 24 iunie – BAB, Temple Invisible, Baba Dochia
• 25 iunie – Grimus, Sofa Surfers
Teba (Piaţa Olimp) – party
• 24 iunie – Punu, Danaga, Seme, Lucu Chen, Admin
• 25 iunie – Musai Soundworks, Dannilov, Saboar, Alexandru Jijian
• 26 iunie – Selfmademusic, theRomanianSound, Timirash
 
FILM
Sinagoga Neologă (Str. Tribunu Dobra nr. 10)
• 24 iunie – Proiecție de scurtmetraje româneşti I
Turnul de Apă (Str. Ceaikovski nr. 9)
• 24-25 iunie – Workshop de film – coordonator Nap Toader
• 25 iunie – Proiecție de scurtmetraje româneşti II
• 26 iunie – Proiecţie de film “03.ByPass” (2016), r: Nap Toader; Q&A: Nap Toader
Activ Club (Str. Cetăţii)
• 26 iunie – Proiecţie de film “Lumea e a mea” (2015), r: Nicolae Constantin Tănase; Q&A: Ana-Maria Guran
 
DANS
Atrium Mall (Calea Aurel Vlaicu nr. 10-12)
• 25-26 iunie – Gaga people workshop – coordonator Noam Eidelman
• 25 iunie – Spectacol dans “Stage Psychosis” de/cu Carmen Coţofană
• 26 iunie – Spectacol teatru/dans/mişcare “Povestea cetățeanului turmentat și confruntarea cu continua evoluție a lumii teatrale prezentată într-un cadru muzical… sau scurt moment comic”, UNATC
 
TEATRU & ARTĂ URBANĂ
Teba (Piaţa Olimp)
• 24-25 iunie – Workshop de teatru – coordonator Patricia Brad
• 24-25 iunie – Workshop de artă urbană – coordonator Mr Cenz
• 24-26 iunie – Performance “White Rabbit, Red Rabbit” – Carmen Vlaga / Ioan Pit / Rareş Hanţiu
• 24 iunie – Conferinţă “FAQ: despre publicurile artei contemporane” – Andreiana Mihail
• 25 iunie – Dezbatere “Drepturi şi bătălii urbane: graffiti, street art şi accesul la spaţii” – Sabina Andron
 
FOTOGRAFIE & ARTĂ CONTEMPORANĂ
Teba (Piaţa Olimp)
• 24-26 iunie – Expoziţie “O lucrare” – Adi Matei, curator Andreiana Mihail
• 24-26 iunie – Instalaţie “Binging kinema ikon serial” – Călin Man
• 24-26 iunie – Expoziţie “Provinciales” – Ciprian Hord
Astra (Calea Aurel Vlaicu nr. 41-43)
• 24-26 iunie – Pictură murală – Dale Grimshaw
Tramvai – linia 3 (Făt Frumos-Podgoria-Piaţa Romana-Gara Aradul Nou)
• 24-26 iunie – Expoziţie “Mersul trenurilor” – Adi Bulboacă
Uzina de Apă (Str. Ioan Alexandru, fosta Ineului, nr. 2-4)
• 24-26 iunie – Expoziţie “Teba: perspective”- Anamaria Tatu
Turnul de Apă (Str. Ceaikovski nr. 9)
• 24-26 iunie – Expoziţie “Bazinul fractalilor” – Adistu

Harta Particles


Conținutul acestui comunicat de presă emis de către echipa Festivalului Particles nu exprimă neapărat și viziunea sau opinia Blog Arădean, fiind redat în întregime, așa cum a fost trimis de către organizatori.

Lasă un răspuns