Rock sub seceră și ciocan // Boeme Teatru

Încă o lansare de carte are loc în Arad în perioada ce urmează. O apariție editorială-eveniment, o primă „scanare” a istoriei rock-ului românesc, de la trupele începuturilor de ani 1960, din micile orașe, până la momentele „azi în Timișoara, mâine-n toată țara.  Rock sub seceră și ciocan, cartea scrisă de către Nelu Stratone, va fi lansată și la Arad pe data de 12 decembrie, ora 19, în Cafe Boeme din Teatru.

Alături de autor, Nelu Stratone, vor mai vorbi și Andrei Ruse, ce va fi moderator al discuțiilor, Dan Igrețiu și Virgil Iuga. Evenimentul din Arad este realizat cu sprijinul Arad Culture și Special Arad. Iată ce spune autorul despre carte:

În ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN vei găsi în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei, vei întâlni eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri, nu în ultimul rând vei cunoaște istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm sau să nu le spunem mai departe „pățaniile”, dacă nu pentru memoria noastră colectivă, măcar pentru identitatea fiecăruia dintre noi.

Publicată de către Hyperliteratura, cartea ce cuprinde pe lângă cronica scrisă a cinci decenii de rock românesc și imagini cu trupele de referință și oamenii care au adus cele mai contribuții acestei mișcări a muzicii românești libere. Deja se găsește pe site-ul hyperliteratura.ro pentru a fi cumpărată, la prețul de 89 lei, cu transport gratuit.

Lasă un răspuns