T4T18 și Vintage ManyFest

Festivalul de Teatru pentru tineri de la Timișoara, T4T, de la care am scris anul trecut, împlinește anul acesta 18 ani. Cu puțin noroc, piesele scrise și gândite în cadrul festivalului de către tinerele trupe de teatru vor fi demne de scenă. Spectacole invitate – HUOOOOO!!! (Auăleu Teatru), Noi două, noi doi și ea (de Claudia Moroşanu şi Filip Silvana-Feline), Paradisio (de Radu Dragomirescu). Mai jos aveți comunicatul de presă al organizatorilor – Asociația AT4T, iar pe site-ul acestora găsiți numele tuturor trupelor participante și ale trainerilor de anul acesta.

 

200 de tineri din Timșoara, Bacău, Suceava, Piatra Neamţ şi nu numai se vor aduna de bună voie pentru o doză de voie bună la Timişoara, în perioada 21 august-1 septembrie 2016. Nu e vorba doar despre modul tradițional de a obține voie bună, adică petrecerile ( deși nici acestea nu vor lipsi din program), ci este vorba despre fructificarea pasiunilor fiecăruia / dorința de a-şi exprima creativ pasiunea pentru artă,într- o atmosferă ca nicăieri altundeva și, desigur, oportunitatea de a lega noi prietenii. Poate că v-ați dat seama deja că e vorba despre un festival, dar ghiciți ce? Vorbim de o doză de distracție dublă ,tinerii luând parte la două festivaluri organizate de Asociația AT4T, în parteneriat cu Primăria Timișoara, Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș.
invitatie-t4t-2016A XVIII-a ediție T4T, Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți, și a X-a ediție ManyFest, Festival de Arte Vizuale, își deschid porțile în 21 august, ora 19, în cadrul Casei Tineretului, într-o festivitate plină de neprevăzut. Urmează 3 zile de ateliere Masterclass (improvizație, regie, coregrafie, dramaturgie, musical, pantomimă, circ, fotografie, scurtmetraj, grafică) susținute de profesioniști în domeniu și apoi lucrul în trupe , respectiv individual, în cadrul atelierelor Manyfest având ca scop final realizarea unor produse culturale , sub semnul temei din acest an, “Vintage”.

Serile vor fi dedicate spectacolelor invitate, susținute de tineri actori, unii foști participanți în edițiile trecute (Claudia Moroșanu cu spectacolul “Noi două, noi doi şi ea”), altele de către trupe consacrate ( spectacolul „Huooooo!!!” de la Auăleu). Ziua de 30 august este dedicată spectacolelor din concurs care vor fi jurizate de către profesionişti (actriţele Claudia Ieremia, Mădălina Ghițescu-Petre şi regizorul Radu Nica).
Festivitatea de Premiere va avea loc în data de 31 august, ora 19, şi va încheia 11 zile de efervescență creatoare, neastâmpăr și spirit tânăr. Publicul timișorean (și nu numai, n.r) este așteptat la spectacolele de la Casa Tineretului, Casa Artelor sau la spectacolul în aer liber din Piața Sf. Gheorghe ,intrarea fiind liberă.

Lasă un răspuns