UrbyApp a ajuns în Arad!

Unde să mai ieși în Arad? O întrebare la care UrbyApp vine cu un altfel de răspuns.

Disponibilă în peste 10 orașe din 3 țări, Urby este o aplicație de tip going-out, un city-guide pentru localnici, destinat oamenilor spontani, care aleg să își consume timpul în mod inteligent. Urby este însă un concept diferit de ceea ce numim ghid urban. Aplicația face o combinație între noutățile orașului venite de la diverse organizații sau business-uri locale și agenda de evenimente a orașului. În final, după ce termină de “mestecat” miile de informații din Social Media, Urby îți propune diverse sugestii cu care ți-ai putea umple timpul liber în Arad, fie că vrei să te distrezi, să găsești locuri noi, sau să mai înveți ceva nou.

urbyapp-arad2

Agenda de evenimente (Events) a Aradului are o abordare diferită față de alte website-uri sau aplicații de acest gen. Promovarea evenimentelor sau locațiilor în Urby este gratuită, motiv pentru care vei găsi în aplicație tot felul de lucruri interesante, de care poate nu ai fi aflat altfel decât din recomandările unor prieteni.

În secțiunea Ce-i nou în Arad? (What’s new in Arad) te ținem la curent cu tot ce se întâmplă nou la tine în oraș. Ai aici cele mai actuale știri locale, de la ce mai e nou în cafeneaua sau librăria ta preferată, până la cele mai noi locații deschise în oraș.

Vrei să înveți ceva interesant și cauți un curs sau un workshop sau vrei să bei o cafea bună, proaspăt măcinată și cauți o cafenea în care să o găsești? Urby îți vine în ajutor. Folosește secțiunea Găsește (Find)! Structurate și ordonate pe categorii, multe din serviciile locale se regăsesc deja în aplicație. Dacă o locație sau un serviciu nu se află încă în Urby, se poate crea un Profil de business sau organizație locală. De fapt, unul din aspectele cheie ale acestei aplicații este că orice manager sau reprezentant al unei organizații își poate crea sau prelua pentru administrare contul Urby, în scopul stabilirii unui canal de comunicare și informare către publicul său țintă.

În Urby poți face și colecții. Acestea sunt liste în care îți poți adăuga toate locurile sau evenimentele preferate, pe care le poți mai apoi împărtăși cu prietenii și la care ai acces rapid, din meniu. Atunci când ai rămas în pană de idei de locuri sau evenimente faine din Arad, te poți inspira și din colecțiile celorlalți utilizatori!

14657473_1049844095134398_9069430307248270562_n

Urby nu este o aplicație bazată pe reclame, cum ne-au obișnuit deja revistele sau website-urile de timp liber. În Urby vei găsi listate, într-un format prietenos și ușor de citit informații de interes pentru tine, fără “zgomotul” din online. ”Urby s-a născut pentru că procesăm zilnic un volum imens de informație, care amestecă în același ‘feed’ entertainment-ul cu politica, probleme sociale cu mesajele de la prieteni, evenimentele cu pozele din vacanța cuiva pe care nu-l știm prea bine. Ne-am imaginat un sistem care să reducă acest volum de informație doar la ceea ce contează pentru utilizator, după interesele pe care le manifestă, după locurile pe care le vizitează, după evenimentele la care participă, astfel încât ”o ieșire în oraș” să fie cât mai simplă, fără o planificare complicată, ca cea pentru vacanță.”, povestește Ionuț Munteanu, co-fondator Urby.

UrbyApp a primit zilele trecute locul 2 la categoria Best Travel Application în cadrul eTravel Conference. plicația poate fi descărcată gratuit din Apple Store și Google Play dar este accesibilă și în variantă web.


UrbyApp este creat de start-up-ul sibian, Eventya. Au început lucrul la această platformă de informații locale în 2013 și au reușit, prin eforturi proprii, să o dezvolte până în punctul în care au raeușit să atragă o investiție pe care o folosesc ca să se extindă și în alte țări ca Olanda și Germania.

Lasă un răspuns